b.akkerbrood
Wat is b.akkerbrood

Het b.akkerbrood is een ambachtelijk brood zonder poespas, met graan dat van akker tot bakker reist met zo weinig mogelijk tussenstappen. Het graan wordt met liefde geteeld in Haspengouw, gemalen door een lokale molen en verwerkt tot lekker brood door de ambachtelijke bakkers.

Het graan van het b.akkbrood is zo geteeld dat de natuur op de akker letterlijk een graantje meepikt. Van de graanakker wordt maar 90% geoogst, de overige 10% van het graan blijft op de akker staan. Deze graanstroken zijn tijdens de wintermaanden een veilige haven en voedselbron voor heel wat diersoorten zoals tal van akkervogels.

Samengevat: als je een b.akkerbrood eet, eet je een ambachtelijk en (h)eerlijk Haspengouws broodje. Bovendien steun je de lokale economie, verklein je jouw ecologische voetafdruk en help je de biodiversiteit een handje. Smakelijk!

B.akkerbrood
Kortweg Natuur Je herkent het b.akkerbrood aan de KORTWEG NATUUR-hostie